Wednesday, February 18, 2009

Bir şeyler... (2 olmuş)

Merhaba, nasılsınız? İyiyim, teşekkürler.

Canım böyle bir giriş yapmak istedi, interaktif bir ortamdaymışız gibi. Gerçi zaten interaktif bir ortamdayız, biliyorum, ama sanki karşımdaki kişiyle konuşuyormuşum gibi. Eğlenceli oldu. Siz de denemelisiniz.

Saçlarımı kestirmeden önce birkaç resim çekmek istedim. Evet, resimlerde camdan arkaplanda görülen yerler birer çöl. Gerçek bir çöl değil belki, ama benim gönlümde oralar Black Mesa'nın içinde bulunduğu Arizona'nın çölü. Hem zaten oralar çöl olmasa koca bir mesanın orada işi ne? (evet, okulumun yakınlarında bir mesa var. Bu mesanın çevresinde de Mesa Plaza kurulu, bazen öğle yemeğine oraya gidiyorum). Oraları çöl olarak algıladığım/hayal ettiğim şikayetçi olduğum anlamına gelmiyor, eğer içerisindeki yiyecekler güzelse ve yeteri kadar kahve varsa orası bir vahadır zaten. Öyle değil mi efen'm?



Son resimde de Photoshop'ın Shadow/Highlight'ını kullandım. Sonucunu sevdim.

---

Blogger'ın Add Image'inin yarattığı kodlarla ilgili gerçekleştirdiğim geç bir keşif:

Diyelim ki iletinizde merkeze yerleştirilmiş bir resim olmasını isteyip (veya istemeyip kazara) resmi bu şekilde upload ettiniz. Ama sonra o resmi sağa veya sola kaymış bir şekilde görmek istediniz. Veya tam tersi. Resmin hizasını Compose modunda değiştirmek veya kodlarda align değişkeninin değerini center/left/right yapmak işe yaramaz. Bu durumda sinirlenip o resmi bu sefer istediğiniz yeni hizalama seçeneğiyle yeniden upload etmeye çalışırsınız veya aynı hizaya sahip başka bir resmin kodlarını kopyalayıp hedefi, kaynağı ve resim boyutunu düzenlemeye çalışırsınız. Buna gerek yok. img style="margin: 0px auto 10px; display: block; text-align: center; cursor: pointer; daki "display: block;" ifadesini kaldırmak/eklemek ve text-align'ı da buna göre düzenlemenin işinizi halletmesi gerek (ve margin'i de düzenlemek isteyebilirsiniz). Bu keşke daha önce aklıma gelseymiş.

--

Bir şeyler daha var ama onları da yarın yazarım.

No comments: