Wednesday, March 10, 2010

Street Fighter'da bir pehlivan

Şaka yaptığımı düşünebilirsiniz (Nisan'a daha var!), ama yeni çıkacak Street Fighter'da (Super Street Fighter IV) Hakan isimli turuncu derili, mavi saçlı mutant bir pehlivanın yer alacağı haberini gördüm biraz önce ("mutant" kısmını kafadan ben attım).

Kaynak: IGN



Ek yorum: İsim seçimi konusunda ufak bir hata yaptıklarını düşünüyorum: "Hakan" Türkçe kökenli bir isim, ama pehlivan isimleri genellikle Ahmet, Yusuf, Ramazan gibi Arapça kökenli kelimeler değil mi? Bu elbette bir pehlivanın isminin Hakan olmasının mümkün olmayacağı anlamına gelmese de Türkçe kökenli isimler bana 'daha yeni' gibi geliyor.

3 comments:

Roselyn said...

"i say Turkish wrestling rule" gibi bir şey mi diyor o sonunda? yağlı güreş bir de. Eh, klasik yağlı gürek hareketini de koysalarmış breh breh xD

ilginç 8D

Ahmet Kamil Keleş said...

Evet, bana da öyle diyormuş gibi geldi. "Rules" yerine "rule" dediği için öyle dediğinden emin olamadım/olamadık. Gerçi bu gördüklerimiz henüz oyunun tamamı değil, belki o breh breh'i dövüşe başlamadan önce yapacaktır gerçekten de.

İsim seçimi konusunda ufak bir hata yaptıklarını düşünüyorum: "Hakan" Türkçe kökenli bir isim, ama pehlivan isimleri genellikle Ahmet, Yusuf, Ramazan gibi Arapça kökenli kelimeler değil mi? Bu elbette bir pehlivanın isminin Hakan olmasının mümkün olmayacağı anlamına gelmese de Türkçe kökenli isimler bana 'daha yeni' gibi geliyor.

çikolatalıkedi said...

Benim hoşuma gitti karakter. Zevkle oynayabileceğim bir karaktere benziyor.

İsim konusuna gelince, Hakan zaten Padişahlara verilen bir sandı, bu açıdan ben yadırgamadım ve yurt dışında Hakoon, Haakon gibi isimler var, belki hem bunlara yakın olmasını istediler hem de Ahmet, Yusuf gibi Arapça kökenli olup "kaba" telaffuzları olan bir isim kullanmak istemediler.