Wednesday, July 28, 2010

Ben Windows 7 kullanıyorum.Half-Life Model Programı XP ve altı sürümler içinmiş ve bu programa kullanmaya Kesinlikle ihtiyacım var ! Windows XP olarak çalıştırdım yönetici olarakta çalıştırdım olmuyor.Bunun çözümü yada başka bir programı var mı ?

Alternatif programlar:

.mdl dosyalarını açtığını bildiğim bir Milkshape 3D var, sanırım ilk 30 günü ücret ödemeden kullanabiliyordunuz (ve .pak dosyalarını da açtığı söyleniyor).

Bir de Jed's HL Model Viewer diye bir program buldum, http://www.wunderboy.org/apps/jhlmv.php , ama orijinal HLMV'nin biraz değişmiş hali olduğu için yine Windows 7'de sorun çıkartabilir.

--

XP'de çalışan ama 7'de çalışmayan programlar için önerilen şey genellikle virtual machine kurmak. Sanal makinalar sayesinde mesela aslında Windows 7 kullandığın halde, bilgisayarının XP veya Linux gibi başka bir işletim sistemi gibi davranmasını sağlayabiliyorsunuz.

Eğer kullandığınız Windows 7, Professional veya Ultimate versiyonuysa Microsoft Windows Virtual PC'yi ve XP modunu kolaylıkla kullanabilirsiniz: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ (anladığım kadarıyla eğer Professional veya Ultimate değilse lisanslı XP'ye ihtiyaç duyuluyor.)

Ama eğer Microsoft'un Virtual PC'sini kuramadıysanız, başka bir sanal makine içinde Linux'u kurabilirsiniz (zira HL Model Viewer'ın Linux versiyonu da var, http://chumbalum.swissquake.ch/files/hlmviewer12.tar.gz ). Bu zahmetli bir iş,
http://gungorbasa.blogspot.com/2010/07/linuxa-kolay-gecis.html 'de bir arkadaşım bunu anlatmıştı (ben Ubuntu kullanıyorum). Sonra bu sanal makine içinde ttp://chumbalum.swissquake.ch/files/hlmviewer12.tar.gz 'yi download edip hlmv'yi çalıştırabilirsiniz. (Linux sanal makinesi içinde yarattığınız dosyaları Windows'a aktarmanın en basit yolu o dosyayı bir şekilde internete upload etmek (mesela kendinize mail atarak filan), ortak klasör yaratımıyla filan iyice kafa karıştırmak istemiyorum).

Sorunuz.

No comments: