Sunday, October 7, 2012

Self'ten haberler

Benim yeni korku oyunları çıkarmamı bekleyen herkese güzel bir haberim var: Son birkaç haftadır, Reverie River: Self isimli kısa oyunumda önemli gelişmeler kaydettim.

"Self" mi? O nedir?

Self hakkında bilgi vermeden önce Düşnehri (Reverie River) serisi hakkında bilgi vereyim. Birbirinden bağımsız, ufak oyunlardan oluşan bir seri. Kesin olarak yapılan/yayınlanacak iki adet oyun var bu seride. Birisi Crimm's Son, öbürü de bu.

Self çook kısa bir oyun. Hatta "oyun" bile sayılmaz, daha çok bir "interaktif hikaye", çünkü sizi zorlayacak bir bulmaca yok. Ama korku severleri tatmin edecek bir atmosfer yarattığıma inanıyorum, zira beni bile korkutan sahneler var.

2008'te, ağır bir depresyon geçirdiğim bir dönemde bu oyuna başladım. O zamandan beri çok şey değişti, bu oyunu tasarlarkenki duygularım dahil olmak üzere. Bu oyun artık benim duygularımı yansıtmıyor, ama şimdiye kadar ürettiklerimden o kadar memnunum ki, Self'i bitmemiş oyunlar mezarlığına gömmeye kıyamadım.

Bunun yerine, oyunu "kabul edilebilir" bir şekle getirip, kısa bir oyun olarak yayınlayacağım.

Oyunun konusu ne?

Oynayınca göreceksiniz.

 

Grafikleri nasıl yapıyorsun?

Half-Life 2 motoruyla 3 boyutlu sahneler yaratıp onlardan ekran görüntüleri alarak. Kabusta Kaybolmak (Lost in the Nightmare)'takiyle aynı teknik. Bu ekran görüntülerini 2D bir oyun motoru olan Adventure Game Studio'daki oyunuma aktarıyorum.

2 comments:

Ragnor said...

O zaman Aralıkta bu oyunun bir kopyasını istiyorum abi senden doğumgünü hediyesi olarak :).

Ahmet Kamil Keleş said...

Tabi ki : )