Monday, November 25, 2013

Robonomy piyasada!

Evet, artık duyurusunu yapabilirim. Hatta geç bile kaldım.

Shooting Star Game Studio ekibi olarak, Windows 8/RT, Windows Phone 8 ve iOS için oyunumuz Robonomy'i piyasaya sunmuş bulunuyoruz! Tablette, telefonda, bilgisayarda oyunu oynayabilirsiniz. Önceki yaptığım duyurudan bu yana, oyunu Windows Phone 8'e ve iOS'a da port ettik.

Windows 8/RT ve Windows Phone 8 için oyunun ücretsiz deneme (trial) versiyonları da mevcut. Ayrıntılı bilgiyi websitemizden edinebilirsiniz.

Robonomy nedir?

Robonomy, sıra tabanlı bir strateji oyunu. Klasik Risk oyununun kurallarını alıp üzerinde bir takım değişiklikler yaptık. 

Oyunda amacınız tüm dünyayı ele geçirmek. Nasıl mı? Tabi ki tüm düşmanlarınızı haritadan silmek ve dünya hakimiyeti kurmak zorundasınız. Bunun için yapmanız gereken şey ise olduğunca çok bölge elde etmek ve bu bölgelerin seviyelerine (1-3 yıldız) dikkat etmek. Yıldızlar her bölüm kazanacağınız asker sayısını ifade ediyor.



Oyunun bir diğer özelliği ise sıra her size geldiğinde uygulayabileceğiniz iki farklı aşamanın olması. Reinforcement ve Advance adı verilen bu aşamalar sizin oyundaki hakimiyetiniz açısından çok önemli. Reinforcement aşamasında size verilen yeni askerleri bölgelerinize istediğiniz şekilde dağıtabilirsiniz. Advance ise komşularınıza saldırmanız ve bölgeleriniz arası asker sevkiyatı yapmanızı sağlayan (Fortify) bir aşamadır. Unutmayın, Fortify yaparken bölgeleriniz mutlaka birbirine bağlı olmalı! Fortify ve Attack aşamalarında herhangi bir sıra ya da limit olmamasını oyunu canlı kılarken zorlaştıran elementlerden de biri. Tek yapmanız gereken yaratıcı ve stratejik düşünmek!

Oyunu ister yapay zekaya karşı, ister arkadaşlarınızla (Pass'N Play) aynı cihaz üzerinden oynayabilirsiniz. Hatta ikisi ile (yani hem yapay zeka, hem de arkadaşlarınızla) aynı anda oynamak da mümkün!

Oyun hakkında daha fazla bilgiyi websitemizden edinebilirsiniz. Sitenin "about us" kısmında da oyunu yapan ekibi görebilirsiniz.




Bu oyun neden benim için önemli?

 Şu ana kadar irili ufaklı çok sayıda oyun projesinde çalıştım. Kimi freeware'dı, kimi ücretli bir üründü, kimi tamamlandı, kimi hiçbir zaman güneşi görmeyecek. Ama ilk kez bir şirketin ortağı olarak piyasaya bir ürün sunuyorum. Bu çok heyecan verici bir şey. Şu ana kadar tatmin edici bir satış rakamı yakalayamamış olsak da, en azından bir hayalimi gerçekleştirmiş olmak beni mutlu ediyor.

No comments: