Saturday, December 19, 2009

"Riverie River", Avatar





Geçen gün bir hatamı fark ettim. Ciddi bir hata değildi, erkenden fark ettiğim için şanslıyım. Eğer oyunu o şekilde bitirip yayınlasaydım ciddi bir fail olacaktı, İngilizce kelime hatası yapma kontenjanımı ("kontenjan" doğru kelime değil burada, "lüks" mü deseydim?) zaten Lost in the Nightmare ile doldurmuştum.


----




Bu yıl beni sinema salonundan büyüleyerek uğurlayan iki film var aklımda (elbette sinemada izleyip sevdiğim başka filmler de vardır 2009'a ait, ama aklıma gelmediler). Birisi District 9'dı, öbürü de bu akşam izlediğim Avatar.

Filmin sahip olduğu $200 milyonluk rekor bir bütçe filmin hayvan gibi yapılan reklamını açıklıyor. Bu kadar çok reklamı yapılan bir filmin beklentileri karşılayamaması asıl beklenilen şey haline geleli çok oldu, ama Avatar o devasa bütçenin hakkını veren CGI şöleni bir film olmuş. Hi-tech ile organik yapıların zıtlığı çok güzel yansıtılmış. Filmin hikayesi çok klişe bir şekilde ilerlese de (beni District 9 gibi şaşırtmasını beklemiştim) filmin sürükleyiciliği bu açığı kapatıyor.

Umarım filmin DVD'si/Blu-ray'inin içerisinde filmin 3D olmayan bir versiyonu da bulunur (sol gözle çekim/renderlar ile sağ taraftakileri merge etmeden önce yedekte saklıyorlardır herhalde), renk kaybı olmamasını filmin 3D olmasına tercih ederdim. 3D'den pek haz duymuyorum; bunun en büyük nedeni de 3D gözlüğü normal gözlüğümün önüne takmak zorunda kalmam, eksen farkından dolayı filan 3D ortamı olması gerektiği gibi göremem, gözlüğü gözüme çok yaklaştırmam gerektiği için kirpiklerimin camı kirletmesi falan filan. "Ee sen de lens tak, sen gözlük takıyorsun diye böyle bir eksi mi olur eşek herif" diyebilirsiniz.

---

Şebnem Ferah'ın yeni albümü çıkmış! "Benim Adım Orman", yarın ablamla ilk işimizden birisi albümü almak. Gerçi "Son albümü pek güzel olmamış" yorumları okudum, ama yine de bu, albümü merak etmeme engel değil.

Bir de Rammstein'ın Ich Tu Dir Weh'in henüz yayınlanmamış klibinden bir sneak peek, ilginizi çeker belki.

1 comment:

Unknown said...

Avatar iyidir be. Ama gözlük olayına katılmadığımı söyleyeyim. Biz bugün filmi "çakma 3d" olarak izledik ve açıkçası filmden önce gösterilen 3d logosu gerçekten 3d'ydi. Bende gözlüğün önüne taktım o koca gözlüğü