Sunday, October 24, 2010

Sonata

Bakalıım...

Son zamanlarda günlerin büyük bir kısmı ya okulda, ya bilgisayar başında çalışarak, ya PS3 önünde, ya da karanlık odamda daldığım düşüncelerimle geçiyor. Bitirme projem ve Dandik Diyar üzerinde çalışıyorum.

Sağ tarafı bulanık sayılarla ifade edilebilen lineer sistemlerin çözümü için bir algoritma ve program geliştiriyorum bu dönemlik bitirme projesi olarak. Projenin önemli bir kısmı, çözümlerin görsel olarak ifade edilebilmesi. Normal bir insan bunun için MatLab kullanırdı, ama neyse ki benim önceden C'yle yaptığım Fonksiyon Çizici programım vardı, o çok işime yarayacak. Allegro'yla yaptığım o arkaik görünüşlü şeyi QT ortamına uyarlıyorum, böylece o yazdığım programı da geliştirmiş olacağım, programın ismi FonkÇiz olacak. Gerçi MatLab gibi harika bir şey varken benim hazırladığıma insanların pek ihtiyacı olmayacak, ama MatLab'tan daha rahat bir şekilde kurulabileceği, kullanılabileceği kesin.

LitN 2010 ve Düşnehri'ne vakit ayıramıyorum, önce Dandik Diyar için yapacaklarımı bitirsem hiç fena olmayacak.



Heavy Rain'i sömürdüm. Yetmedi, indirilebilir içerik olan The Taxidermist bölümünü de PSN'den satın alıp sömürdüm. The Taxidermist bölümü en az orijinal bölümler kadar başarılı olmuş. Hatta daha iyiydi bence, en azından salakça bir plot twist yoktu bunda.

Evet, HR'in plot twisti çok zorlamaydı (merak etmeyin, bu paragrafta keyfinizi kaçıracak bir spoiler yok, en fazla minik bir ipucu var). Oyuncu olarak bize resmen yalan söylemiş oyun, oysa ki o söylediği yalanları sadece biraz değiştirerek "X'in söyledikleri gerçekten de çift anlamlıydı, siz sadece görmek istediğinizi gördünüz" diyebilirlerdi. Önemli mantık hataları var.

Bir DSLR kameraya sahip olmak istediğimi bu blogta biraz daha çok dile getirseydim herhalde siz takipçiler "Yeter artık!" diyerek aranızda para toplayıp bana bir tane hediye alacaktınız. Eğer her şey yolunda giderse bu hafta ilk çekim denemelerimi göreceksiniz. Canon EOS Rebel T1i almayı planlıyorum.

2 comments:

Ragnor said...

Kameran hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullan.

Ahmet Kamil Keleş said...

Teşekkürler abi.