Thursday, February 9, 2017

Neden hep korku oyunu yapıyorum?

Yine Türk oyun sektörüyle ilgili rant yazısı ile karşınızdayım! Bu sefer konumuz sürekli duyduğum bir şikayet.

"Türkiye'de çok fazla korku oyunu yapılıyor. Yapımcıların başka türlere yönelmesi lazım."
Bunu bazen oyunlarla ilgili sayfalarda, sitelerde okuyorum. Bazen de direkt bana söyleniyor, benden başka türde oyunlar yapmamı istiyorlar. Korkuya devam edeceğim, işte nedenleri:



1. Bu benim tutkum. 

Ben bu işi sevdiğim için yapıyorum, yoksa amacım çok para kazanmak olsa Havelsan'da falan çalışmayı ben de biliyorum. Stephen King'e, Lovecraft'a falan "Abi çok fazla korku romanı var, başka türlerde yaz" demek gibi bir şey bu (King'in korku olmayan çok başarılı romanları var, doğru, ama adamın uzmanlığı korku). Türkiye'de RTS oyunu yapılmıyor diye pek oyuncusu olmadığım bu türde çalışsam ortaya güzel bir ürün çıkmaz.

Self'in, The Doll'un falan başarılı olmasının bir sebebi onları yaparken ruh katmış olmamdı, hepsinin kişisel yanları var. Sadece bu da değil, korkutucu şeylerin (karanlık, palyaço, vs) insanları neden korkuttuğuna dair de sürekli araştırma yapıyorum ve oyunları bu temeller üzerine inşa ediyorum.



2. Çünkü diğer türdekileri oynamıyorlar

Bana "Başka türde oyunlar yap" diyebilmeniz için ilk önce yaptığım başka tür oyunları oynamış olmanız gerekiyor bence. App Store'daki oyunların son 30 gün indirilme sayısı sırasını koydum.

Mesela bir de Su Topu Oyunu diye bir oyun var, iOS'ta toplamda 89 kişi indirdi. Ondan çok sonra çıkan Etkileşimli Korku Hikayeleri şu an 6K'da (Android'de 18K), giderek artıyor.

Anlıyorum, piyasada çok fazla korku oyunu var, ama "Başka oyun yap"ı lütfen bana söylemeyin.

1 comment:

karanlik said...

Maalesef oyuncumuzda asla memnun olmama, tatmin olmama hali var. Bu memnuniyetsizliğe rağmen çıkıp da bir şey yapmamak gibi kötü huylar da barındırıyor.