Saturday, September 12, 2009

Sel felaketi ve bağış

Bugün Nora'nın blogunda gördüğüm yazıdan harekete geçerek,

Bu son sel felaketine maruz kalan kurumlardan ve ihtiyaçlarından bahsederek onlara daha fazla yardımcı olabilirim sanırım.



Nesin Çocuk Vakfı

"İstanbul'da yaşanan ve hepimizi derin üzüntüye boğan, insanlarımızı yitirdiğimiz sel felaketine maruz kalan ilçelerden biri de Çatalca bildiğiniz gibi. Çatalca'da yaşanan sel felaketinde yıllardır ülkemizdeki yardıma muhtaç çocuklara barınma, eğitim bakım olanakları sağlayan Nesin Vakfı da büyük zarar gördü ne yazıkki, çocukları tahliye etmek zorunda kaldılar. Vakıf oldukça güç durumda ne yazıkki. Şayet gerekli maddi destek sağlanamazsa korkarım ki vakıf çocuklara sağladığı bu hizmeti veremeyecek duruma gelecek."


Bahçeşehir Hayvan Barınağı

"Salıncakta 2 kişi 'nin blogunda gördüm az önce... O da zannediyorum İdil hanımın blogunda görmüş. Sinirimden, öfkemden, üzüntümden günlerdir ne diyeceğimi bilemediğim için yazmadım buraya. Ama şu an acil yardıma ihtiyaç var sel nedeniyle tabir-i caizse "telef" olmuş yavrular için...

Para istemiyorlar, Yedikule barınağına taşınan hayvanlar için mama yardımı istiyorlar. Kangurum 'daki kampanya sayfasından sadece kredi kartınızla alıcaksınız, onlar ücretsiz teslim ediyorlarmış.

İnsanlar kurtarabildikleri yavruları kucaklarında taşıyor, tabiki belediye yardım etmiyormuş. Şaşırmadım. Bir günler bu ülkenin başındakiler yüzünden katil olursam siz de şaşırmayın.

N'olur yardım edin bu savunmasız yavrulara. Yardım için link : KANGURUM

Maddi gücü olmayanlar da lütfen en azından duyurabildikleri kadar duyursunlar bu haberi.

Haberin yürek dayanmayan fotoğrafları için İdil Hanım'ın linki : idiluzun.blogspot.com"


Üzgünüm, size kendi cümlelerimi sunamadım, çünkü inanın bana, ne diyeceğimi bilmiyorum.

2 comments:

nora said...

İlgine, hassasiyetine binlerce teşekkürler... İnsan cidden söyleyecek bir şey bulamıyor di mi :(

Ahmet Kamil Keleş said...

Paylaştığın için ben de teşekkür...

Tam biraz önce apartmanın bahçesine tam beslemelik & fotoğrafını çekmelik, sayamadığım kadar (herhalde 7-8 taneydi) yavru kedi geldiğini gördüm, bu konuda yardımcı olduğum için kendimi ödüllendirilmiş hissettiğim bir olaydı.