Thursday, May 8, 2014

Alkekopter





Günün ikinci duyurusu da, tamamladığımız, şu an oynanabilir durumda olan bir oyun hakkında: Alkekopter. Yaklaşık 2 haftalık bir süre içerisinde geliştirdiğimiz bu oyunu Aslan Game Studio için özel kılan şey, Microsoft'un Dev2Win 2014 Türkiye yarışmasında bu oyunla birinci olmamız. Zilyon yıldır GGJ'lere, Dev2Win benzeri yarışmalara katılıp da ödül kazanmayı başardığım ilk oyun bu oldu.

Şu an itibariyle, oyuna içerik eklemeye devam ediyoruz (yeni power-uplar, düşmanlar, arkaplanlar, vs.)

Download

Oyun şu an Windows bilgisayarda, Windows Phone 8 ve Android'de ücretsiz oynanabilir.

Windows 8 Store
Windows Phone 8
Windows executable (for Windows 7)
Android

Açıklama

Hayal edin; havada süzülen bir kurukafasınız, tek silahınız da size büyülü bir zincirle bağlanmış bir ateş topu. Alkekopter böyle bir şey işte. Uçan düşmanlarınıza karşı elinizdeki zincirli ateş topunu/gürzünü özgürce savurabildiğiniz bir oyun. Bu fizik tabanlı, bağımlılık yapıcı oyunu öğrenmesi kolay, ustalaşması zor.

Alkekopter’in kontrolleri son derece basit: Tek yapmanız gereken, parmağınızı ekranda sürüklemek, böylece kendinizi ve size bağlı ateş topunu hareket ettiriyorsunuz. Kısa bir süre içinde, bu ölümcül silahınızı sirklerde çalışan bir hulahup dansçısı kadar ustaca savurabileceksiniz! Parmağınızı illaki Alkekopter’in üstünde tutarak sürüklemenize de gerek yok; böylece parmağınız, görüşünüzü etkilemeyecek.



3 çeşit güçlendirici (power-up) gökten yağıyor: Sağlık, Bombardıman ve Zaman-Yavaşlatıcı. (Evet, bu oyunda zaman yavaşlatılabiliyor!)



Ek olarak; size habire musallat olacak bir Nemesis’iniz de var. Sizinki gibi bir ateş topu taşıyor olmasının yanısıra, kendisini güçlendirmek için gökten düşen power-up’ları da çalabiliyor! O lanetlenmiş yaratığın power-up’larınızı kapmasına izin vermeyin; özellikle de Bombardıman’ı alması sizi pek mutlu etmeyecek.

Skorunuzu dünyadaki diğer Alkekopter oyuncularıyla yarıştırabileceğiniz bir hi-score tablomuz da var. Tüm dünya duysun isminizi!

Bu açıklamayı okuduktan sonra, oyunda Türkçe dil desteğinin de bulunduğunu tahmin etmişsinizdir. Doğru bir tahmin!

 

Oynanış videosu


No comments: