Thursday, November 18, 2010

Retro posterler




Son bir-iki gündür bir fotomanipülasyon üzerinde çalışıyorum, biraz önce eski stok fotoğraf arşivime bir göz attım bu nedenler. Çok iğrenç, yayınlanmamış eski çalışmalarımın yanında 2008'li yıllarda internetten indirdiğim ilginç resimlere de rastladım. En çok beğendiklerim, bu altta gördüğünüz retro (yani Mirror's Edge gibi nispeten yeni oyunlar için, sanki onlar 80'lilere aitmiş gibi hazırlanmış) oyun posterleriydi. İndirme kaynağını bulamadım malesef, Google'da o kadar arayıp taramama rağmen. Doğru anahtar kelimeleri bulamamış olmalıyım.




Her neyse, harddiskimde kalanlar:


Böyle pikselize, retro şeyleri -özellikle de oyunlarla ilgili olanları- neden bu kadar çok sevdiğimi bilmiyorum. Herhalde bana mutlu bir geçmişi hatırlattığı, o yıllarda yapmak istediğim şeyi bugün yapabileceğim gerçeği sayesinde...




Ek olarak, Penney Design diye bir yer buldum, yine benim gibi retroseverlerden oluşan bir grafiker grubu. Linkini verdiğim Tumblr sayfalarında çok güzel şeyler var.

3 comments:

Çavlan said...

çok eğlenceli bir siteymiş, özellikle şu rock&pop spelling test'e bayıldım!

Aslı "TILSIM" Palabıyık said...

google'da "minimalist poster" diye ara ^^

Ahmet Kamil Keleş said...

@Çavlan: Seveceğini tahmin etmiştim.

@Çağla: Doğru, doğru kelime minimalist'ti.

Buna rağmen o resimleri aldığım kaynağı bulamadım; bulduklarım hem sayıca az, hem de o kadar güzel değil. Ama minimalist Stephen King roman kapaklarını buldum, oldukça hoşlar.