Tuesday, September 21, 2010

"Japon geliştiriciler çok kötü oyunlar yapıyor!"

Kısa bir geyik yapacağım.

Biraz önce bu haberin başlığını okuduğum zaman aklıma ilk gelen şey, lisede yaptığımız bir geyikti: Bir düşünceyi, sonuna parantez içinde ünlem konulacak cümlelerle ifade etmek. Örneğin dün bütün gününüzü çalışmakla geçirdiyseniz, bunu "Dün hiç çalışmadım (!)", hatta "Dün hiç karınca gibi çalışmadım, sonra okula da 4 saatlik uykuyla gelmedim (!)" şeklinde ifade edebilirsiniz. Veya çok iyi basketbol oynayan birisi hakkında "X de çok kötü basketbol oynuyor, her attığı top da potaya girmiyor (!)" diyebilirsiniz ("hiç" yerine özellikle "her" denmesi gerek).

"Uff, Japon geliştiriciler de çok kötü oyunlar yapıyor! Özellikle Konami ve Square Enix! Metal Gear Solid'i oynarken tüylerim hiç diken diken olmamıştı. (!)" esprisi aklıma geldi haberi okuyunca.

Ama malesef bu haberdeki iddia bir tariz barındırmıyor, okuyacağınız gibi. Şaşırtıcı olan da bunu söyleyen kişinin Capcom'a bağlı bir yapımcı olması (Capcom Japon bir firmadır). "Ama Capcom hayatta kaldıkça Japon oyun endüstrisi ölmeyecektir", diye eklemiş. Aklıma şey geldi, İTÜ Sözlük'te "Sözlük yazarlarının resimleri" diye bir başlığa yazarlar geyik resimler ekliyordu (mesela Kaşgarlı Mahmut'un veya kırmızı bir evin resmini filan), bir tane tip de oraya gerçek resmini koyup altına "Yakışıklılıklarıyla sözlüğü abazan yuvası olmaktan kurtaracak yazarların resimleridir" yazmıştı, nasıl bir tip olduğunu siz hayal edin.

2 comments:

zey0zey said...

hayal etmeye çalışıyorum olmuyo =)))

Deck Contractors Clinton said...

I enjoyed reeading your post